Nakup, plačilo in dostava

Postopek nakupa v spletni trgovini

Sitik d.o.o. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitve preko interneta in v fizični prodajalni (naslov fizične prodajalne: Čajnica in zeliščna lekarna patra Simona Ašiča, Stična 17, 1295 Ivančna Gorica).
Kupec plača kupnino podjetju Sitik d.o.o., skupaj z blagom pa prejme tudi račun. Spletna trgovina posluje na območju Republike Slovenije in v drugih državah EU.

Nakup lahko opravite kot registrirani ali neregistrirani uporabnik. Pred klikom na gumb »zaključi nakup« lahko vse elemente naročila spreminjate in popravljate. Pred zaključkom naročila se je treba strinjati s splošnimi pogoji in se zavezati k plačilu. Po kliku na gumb »zaključi nakup« je naročilo končano, na zaslonu pa se vam pojavi povzetek naročila. Potrdilo o naročilu prejmete tudi po elektronski pošti. Pri plačilu po predračunu je ponudba veljavna 5 dni od prejema predračuna.


Postopek nakupa in sklenitve pogodbe
Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
Faze in pogoji obdelave naročila so navedeni v nadaljevanju.


Registracija:
Če uporabnik že ima uporabniško ime in geslo, se registrira in nadaljuje nakup, v nasprotnem primeru pa opravi postopek registracije (če želi).


Izbor izdelkov in oddaja naročila:
Uporabnik izbere izdelke in s klikom na gumb »dodaj v košarico« potrdi svojo izbiro. Kupec lahko vidi, kaj ima v košarici, če klikne na ikono s košarico v desnem robu pogovornega okna. V košarici lahko kupec še enkrat preveri ceno, količino, značilnosti izbranih izdelkov, lahko pa jih s klikom na »X« tudi odstrani. Po opravljenih spremembah mora s klikom na gumb »posodobi košarico« posodobiti izbor.
Ko je kupec z naročilom zadovoljen, klikne na gumb »nadaljuj na blagajno«.


Blagajna:
Kupec izpolni zahtevana polja s podatki o načinu plačila in dostavi. Svoje naročilo lahko v tem koraku še spremeni ali prekliče. S klikom na gumb »zaključi nakup« in sprejetjem pogojev poslovanja kupec potrdi svoje naročilo.
Možni so štirje načini plačila:
a) Plačilo po predračunu (za dostavo ali osebni prevzem): Na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi ali ob naročilu, boste ob potrditvi naročila prejeli predračun. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu predračuna.
b) Plačilo s kreditno kartico: V naši spletni trgovini lahko plačate s kreditnimi karticama Visa, Mastercard, prav tako pa tudi s kartico Maestro, če imate pri svoji banki aktivirano plačevanje preko spleta. Sitik d.o.o. uporablja za karična plačila Stripe, ki je varen sistem spletnega plačevanja, plačila se izvajajo v realnem času s kreditnim in debetnim karticami.
c) Plačilo po povzetju (za dostavo preko Pošte Slovenije): Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, naročene izdelke pa vam bo dostavila Pošta Slovenije.
d) Plačilo v trgovini (le za osebni prevzem): Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila, ki ga bomo za vas najpozneje v 5 delovnih dneh pripravili za prevzem v naši Zeliščni lekarni in čajnici patra Simona Ašiča. Plačilo je možno z gotovino ali plačilnimi karticami.


Naročilo v čakalni vrsti:
Po oddaji naročila prejme kupec obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku v roku ene ure po oddaji naročila, torej do faze obdelave naročila, pravico do preklica naročila in odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info@sitik.si). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov, s katerega kupec opravlja preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki ga je uporabil pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.


Naročilo potrjeno:
Če kupec naročila v roku ene ure po oddaji ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, med katero ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in nato naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira po elektronski pošti. Ob potrditvi naročila ponudnik po elektronski pošti obvesti kupca tudi o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.


Blago odposlano:
Ponudnik blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Paket vsebuje tudi natisnjen račun, ki ga stranka prejme v skupaj z naročenimi izdelki.


Dostava in rok dobave:
Naročeno blago bo v Sloveniji dostavljeno predvidoma v 3 do 5 delovnih dneh. Dostavo naročenega blaga izvaja Pošta Slovenije, navadno v dopoldanskih urah. Če ob dostavi na navedenem naslovu ni nikogar, kurir pusti obvestilo, blago pa lahko v prihodnjih 14 dneh dvignete na svoji pošti. V drugih državah bo blago dostavljeno v roku in način, ki ga zagotavlja dostavljalec oz. njegovi pogodbeni partnerji.


V primeru težav z vašim naročilom:
Ob morebitnih težavah pri spletnem nakupu lahko več informacij poiščete na strani o spletnem reševanju sporov.


Stroški poštnine

Stroški poštnine so opredeljeni glede na težo oz. maso končnega naročila ter glede državo, ki jo je kupec navedel za dostavo izdelkov.

Cene dostave po Sloveniji:
do 0,5 kg, strošek poštnine: 4,60 €
nad 0,5 kg do 2 kg, strošek poštnine: 7,30 €
nad 2 kg do 5 kg, strošek poštnine: 8,70 €
nad 5 kg do 10 kg, strošek poštnine: 10,30 €
nad 10 kg do 15 kg, strošek poštnine: 11,90 €
nad 15 kg do 20 kg, strošek poštnine: 13,50 €
nad 20 kg do 25 kg, strošek poštnine: 15,40 €

Cene dostave za Hrvaško:
do 2 kg, strošek poštnine: 9,34 €
nad 2 kg do 5 kg, strošek poštnine: 10,72 €
nad 5 kg do 10 kg, strošek poštnine: 14,61 €
nad 10 kg do 15 kg, strošek poštnine: 15,00 €
nad 15 kg do 20 kg, strošek poštnine: 15,80 €
nad 20 kg do 25 kg, strošek poštnine: 17,77 €

Cene dostave za Italijo:
do 2 kg, strošek poštnine: 22,64 €
nad 2 kg do 5 kg, strošek poštnine: 25,23 €
nad 5 kg do 10 kg, strošek poštnine: 29,93 €
nad 10 kg do 15 kg, strošek poštnine: 36,86 €
nad 15 kg do 20 kg, strošek poštnine: 44,35 €
nad 20 kg do 25 kg, strošek poštnine: 51,79 €

Cene dostave za Avstrijo:
do 2 kg, strošek poštnine: 14,76 €
nad 2 kg do 5 kg, strošek poštnine: 16,94 €
nad 5 kg do 10 kg, strošek poštnine: 19,76 €
nad 10 kg do 15 kg, strošek poštnine: 22,58 €
nad 15 kg do 20 kg, strošek poštnine: 23,64 €
nad 20 kg do 25 kg, strošek poštnine: 26,43 €

Cene dostave za Nemčijo:
do 2 kg, strošek poštnine: 17,08 €
nad 2 kg do 5 kg, strošek poštnine: 19,80 €
nad 5 kg do 10 kg, strošek poštnine: 22,52 €
nad 10 kg do 15 kg, strošek poštnine: 25,23 €
nad 15 kg do 20 kg, strošek poštnine: 28,53 €
nad 20 kg do 25 kg, strošek poštnine: 31,48 €

Za naročila, večja od 120,00 EUR, je poštnina po Sloveniji brezplačna (stroške dostave pokrije ponudnik).

Stična, 13. 1. 2024