Pridi na Semanji dan v Stično!

V nedeljo , 4. junija, med 11. in 17. uro bodo na trgu ob stiški baziliki ter v zeliščnem vrtu patra Simona Ašiča, ki se nahaja v neposredni bližini najstarejšega slovenskega samostana, potekale zanimive prireditve.

Zeliščni vrt, posvečen patru Simonu Ašiču – najbolj znanemu slovenskemu zeliščarju in menihu Cistercijanske opatije v Stični, bo na ta dan zasijal v polnem sijaju in bo tudi prvič uradno odprt   za obiskovalce.

Sejmi so že stoletja središče druženja in trgovine z živalmi, pridelki in izdelki. Spretne roke premalo cenjenih mojstrov še dandanes izdelujejo raznovrstne uporabne izdelke iz lokalnih materialov: lesa, kamna, kovine in zemlje oziroma gline. Na tokratnem stiškem sejmu, ki bo potekal na trgu ob stiški baziliki, se bodo mojstrom pridružili še lokalna društva, ustanove in umetniki ter predstavili svoje dosežke. Ves čas sejma bomo lahko uživali v predstavah lokalnih glasbenikov, plesalcev in drugih umetnikov ter se preizkusili v nagradnih igrah, spretnostih in znanju. Po nakupih uporabnih izdelkov zase ali za darila se bodo prilegle domače dobrote iz lokalnih pridelkov in osvežilna pijača.

Ker ni dobrega sejma brez velikega števila dobrovoljnih obiskovalcev, vas lokalni organizatorji vabijo, da se pridružite in doprinesete k pravemu sejemskemu vzdušju. 

Informacije v zvezi z morebitno odpovedjo sejma v primeru slabega vremena bodo nekaj dni pred dogodkom objavljene na spletni strani stiškega turističnega društva: www.tdsticna.si.

Vabljeni in dobrodošli v Stični!

Objavljeno: 22. maj 2023

Pridi na Semanji dan v Stično!